Over ons

Atletiekvereniging Achilles-Top geeft iedereen de gelegenheid de atletieksport met al zijn facetten en onderdelen te beoefenen. Belangstellenden kunnen binnen de club op velerlei gebied aan hun trekken komen. Er is keuze genoeg: van pure wedstrijdsport tot gezond bewegen voor alle leeftijden. Ook zijn er speciale groepen actief zoals sport overdag en Nordic Walking (wandelen met stokken).

De activiteiten van de club beperken zich niet alleen tot lopen. Er zijn voldoende gelegenheden om ook andere atletiekonderdelen te beoefenen zoals springen en werpen. De accommodatie in het Gemeentelijk Sportpark Kaalheide staat bijna elke dag ter beschikking voor de sporters.

De vereniging is opgericht op 19 april 1961 en sindsdien gevestigd in het Gemeentelijk Sportpark Kaalheide. Op de 400 meter kunststofatletiekbaan wordt niet alleen getraind, maar vinden ook regelmatig atletiekwedstrijden plaats. Naast de trainingsaccommodatie beschikt Achilles-Top ook over voldoende kleedkamers en toiletten, een recreatieruimte voor een lekker kopje koffie of frisdrank, een krachthonk, een secretariaatruimte, een ruimte voor sportmassage en behandelen van blessures en een buitenverkooppunt tijdens wedstrijden.

Tijdens de winterperiode wordt op diverse plaatsen ook getraind in sporthallen in Kerkrade. Achilles-Top is aangesloten bij de Atletiekunie en de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (NKS).

Veel atleten van de club nemen jaarlijks deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland. Daarnaast wordt deelgenomen aan competitiewedstrijden voor senioren, masters, junioren en pupillen, en ook aan nationale en Limburgse kampioenschappen.

Sponsoren