Viva la Vida Run Kerkrade (powered by Decathlon)

Viva la Vida Run Kerkrade (powered by Decathlon)
Op zaterdagmiddag 26 oktober 2019 presenteert Achilles Top een gloednieuw evenement in Kerkrade. Tussen 15 en 18 uur vindt dan in het centrum en richting GaiaZOO en Anstelvallei de Viva la Vida Run Kerkrade (powered by Decathlon) plaats. Hoofdonderdeel vormt de hardloopwedstrijd, die eerder bekend stond als de stadsloop. Naast hardlopen kan op het parcours ook gewandeld worden met een stop bij Brasserie Nieuw Ehrenstein. Het hart van het evenement vormt de markt met live muziek, horeca en gezelligheid.

Nieuwe opzet
Samen met Leon Fuchs van het Kerkraadse bedrijf Dutch Event Masters bedacht Achilles Top een aantrekkelijker loop-event dat aansluit op de flow van Beleef Kerkrade. De ambitie is om naast het hardlopen gezellige nevenactiviteiten te organiseren. Aansluitend is in Kerkrade centrum op zaterdagavond Late Night Shopping, waarbij alle winkels geopende zijn tot 21 uur.

Sfeer en beleving
De stadsloop oude stijl kwam dit seizoen uit bij de 40e editie. Naast de jubileumstatus was de doorontwikkeling met beleving de reden voor de start van de Viva la Vida Run Kerkrade. De loop staat geheel in het teken van een vernieuwd parcours en opzet. Er is gekozen voor een uitdagend parcours met afstanden van ongeveer 6 km en 10,5 km. Dit parcours start in het centrum, maar voert grotendeels door het groen en langs de mooiste plekjes van Kerkrade. Naast het hardlopen zal er ook een wandelactiviteit georganiseerd worden. Tegelijkertijd vinden op de Markt en rondom het parcours feestelijke activiteiten plaats. Aansluitend is in het gezellige stadscentrum Kerkrade Late Night Shopping, met de winkels geopend tot 21 uur. Voor de kids is er behalve een 1 km wedstrijd ook een lampionnenoptocht over het parcours die eindigt in het centrum en daarmee de Late Night Shopping avond inluid.

Beleef Kerkrade
Met deze nieuwe opzet sluit Achilles Top aan bij Beleef Kerkrade, waarbij kwaliteit, sfeer en beleving voorop staan", concludeert wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing). De stadsloop wordt zo interessanter voor de loper, maar óók voor de supporters of bezoekers van de stad. Slim van Achilles Top om daarbij aan te sluiten bij de Late Night Shopping activiteit op zaterdagavond.

Dit evenement vindt tevens plaats met medewerking van Stichting "het Limburgs Landschap" 

Zaterdag 26 oktober 2019
Start en finish: Markt Kerkrade-Centrum

Routes
Wandelroute 7,4 km: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2461925
Jeugdrun 1 km: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2450687
Run 6 km: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2450667
Run 10,6 km: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2450646

Filmpje parcours: Via Youtube, klik hier

Programma:
15.00 uur: 10,5 km
15.15 uur: 1 km pupillen ABC (t/m 11 jaar)
15.30 uur: 1 km junioren CD (12 t/m 15 jaar)
16.30 uur: 6 km
Tussen 15.00 en 16.00 uur: Aanmelden wandeling en vervolgens wandelen

Warming-up:
Er is om 14:45 voor iedereen een gezamenlijke warming-up met muziek op de markt in Kerkrade

Voorinschrijvingen:
Voorinschrijvingen tot en met 20 oktober 2019 via www.inschrijven.nl
Alle voorinschrijvers ontvangen een goodybag. Nainschrijven is op de wedstrijddag mogelijk tot een half uur voor de start tegen contante betaling ter plaatse.

Wandelen:
Tijdens de Viva la Vida Run Kerkrade bestaat ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een wandeling van ca. 7 km door onder meer de Anstelvallei met een tussenstop bij de nieuwe locatie Brasserie Nieuw Ehrenstein in het buitengebied. Aanmelden op de wedstrijddag tussen 15.00 en 16.00 uur in het Raadhuis aan de Markt in Kerkrade, kosten € 5. Elke deelnemer krijgt voor dit inschrijfgeld onderweg bij Brasserie Nieuw Ehrenstein een kopje koffie of thee, of een alcoholvrije cocktail en een typisch Limburgse traktatie aangeboden. Om een indicatie te krijgen hoeveel wandelaars interesse hebben, graag alvast aan de organisatie een vooraanmelding doen voor 20 oktober door een mailtje te sturen naar achilles.top@gmail.com met de vermelding deelname wandeling. De routebeschrijving kan dan in het Raadhuis worden afgehaald.

Uitslagen 2018
Via www.uitslagen.nl
Via www.teamsoft-sportzeit.com


Deelname van fietsers, mountainbikers, wheelers en rolstoelgebruikers is niet toegestaan.

Inschrijfgelden
1 km voorinschrijving € 5, na-inschrijving € 5
6 en 10,5 km voorinschrijving € 11, na-inschrijving € 13
7 km wandeling € 5, alleen na-inschrijving

Alle deelnemers aan de hardloopwedstrijden ontvangen aan de finish een speciaal ontworpen medaille.

Contactgegevens

Correspondentie:
Atletiekvereniging Achilles-Top
Postbus 265
6460 AG Kerkrade
045-5414140
achilles.top@gmail.com

Accommodatie:
Atletiekvereniging Achilles-Top
Parkstraat 4
6466 BA Kerkrade