Masters

Als je een wedstrijdlicentie hebt, ben je vanaf 35 jaar een Master. Hardlopen biedt Masters gedurende het hele jaar hardlopen als een sportieve vrijetijdsbesteding. Het kan er toe bijdragen dat men zich goed blijft voelen bij het ouder worden. Hardlopen is een laagdrempelige activiteit die men tot op hoge leeftijd kan beoefenen.

Wedstrijden

Achilles-top heeft enkele Masters die aan hardlopen doen, de Masters trainen mee met de recreanten. Masters zijn meestal prestatief ingesteld en ze trainen om optimaal te presteren en nemen deel aan wedstrijden op de baan of de weg om zich te meten met de top.

Alleen met een wedstrijdlicentie mag een atleet deelnemen aan officiële Atletiekuniewedstrijden. Bij grote loopevenementen wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen de officiële wedstrijd en de recreatieloop.

Trainingen

De trainingen worden afgewerkt op het Gemeentelijk Sportpark Kerkrade (het oude Roda stadion) - Parkstraat 4 Kerkrade.
 
maandag
woensdag
zaterdag
18.30 - 20.00
18.30 - 20.00
10.00 - 12.30

De trainingen gaan zonder tegenbericht altijd door, we trainen immers "in weer en wind" ;-) Alleen in geval van calamiteiten of een onveilige situatie (denk aan onweer en bliksem) kan een training geannuleerd worden. Mocht een training in een dergelijk geval worden afgelast dan wordt dit kenbaar gemaakt via de Facebook pagina en/of per e-mail.