Competitie afgelast, trainingen uitgesteld

De coronacrisis zorgt voor bizarre tijden. Het is allemaal onwezenlijk en we hebben dit nog niet eerder meegemaakt. De overheid en de RIVM hebben drastische maatregelen afgekondigd. Alle sportevenementen tot aan de Olympische Spelen toe zijn afgelast of naar een later tijdstip in het najaar (als dit überhaupt mogelijk is) verplaatst. Sportaccommodaties zijn gesloten tot 1 juni. Trainen in het sportpark is niet mogelijk. De Atletiekunie heeft voor dit jaar alle atletiekcompetitiewedstrijden en NK´s op alle niveaus afgelast. Per dag worden soms nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. En het einde is voorlopig nog niet in zicht. Onze vereniging volgt de richtlijnen van de RIVM en Atletiekunie. Door het geven van bijvoorbeeld online trainingen kunnen trainers leden aansporen om toch enigszins actief te blijven. Hardlopen, fietsen en wandelen zijn mogelijkheden, alsmede trainingsschema´s volgen van trainers in de buitenlucht. Mochten zich nieuwe ontwikkelingen voordoen ten aanzien van het tijdstip dat weer mag worden getraind, krijgen jullie bericht. Blijf de media volgen. Het is helaas niet anders. Maar blijf vooral gezond.

Trainingen afgelast

Naar aanleiding van de oproep van het NOC*NSF cq. de Atletiekunie (zie onderstaand bericht) en de maatregelen die genomen zijn door de overheid en de RIVM om de coronacrisis in te dammen, is besloten om tot en met 31 maart geen gezamenlijke trainingen bij Achilles-Top te houden. De trainingen in het sportpark komen hiermee te vervallen. We hopen op jullie begrip. Het risico is te groot om een en ander te negeren. Zodra iets meer bekend wordt over de situatie, volgt nader bericht.

PERSBERICHT

In navolging van de aangescherpte maatregelen en adviezen heeft NOC*NSF voor heel Nederland met klem geadviseerd alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 31 maart. Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, opleidingen, bijscholingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten. De Atletiekunie neemt dit advies over en adviseert verenigingen hetzelfde te doen.

Geen pupillentraining in paasvakantie

Tijdens de paasvakantie zijn er geen trainingen. De eerstvolgende training zal plaatsvinden op dinsdag 7 mei. Wij wensen jullie allemaal hele fijne paasdagen en een mooie zonnige vakantie. Tot 7 mei!

Geslaagde 3e Athletics Champs

Vandaag vond bij STB in Landgraaf de 3e wedstrijd plaats in de Athletics Champs serie. Met een groep van 9 A-pupillen en 13 B-, C- en mini-pupillen waren we deze keer ruim vertegenwoordigd. Voor Robine, Ymke, Isis, Senna en Jeremyiah was het zelfs hun eerste wedstrijd. En wat hebben ze hun best gedaan en genoten! Mooi om te zien dat ze direct werden opgenomen in de groep. Dus ook een groot compliment naar onze "ervaren" pupillen! De A-pupillen zijn geëindigd op een 3e plek in de poule en 5e overall en de B-, C- en minipupillen op een 1ste plek in de poule en 2e overall. Proficiat allemaal, jullie zijn kanjers!

Lieke en Stijn knallen op Nationale A-games

Bij AV Pijnenburg in Soest hebben Lieke en Stijn vandaag uitstekend gepresteerd. Op dit officieuze NK voor A-Pupillen deed Lieke mee aan de 60m, 60mH en de 1000m. Stijn had zich ingeschreven voor de 1000m, hoogspringen en verspringen. Lieke werd op de 60m 5e in een tijd van 9:48, op de 60mH 6e in een tijd van 11,13 en op de 1000m eveneens 6e in een tijd van 3:34:78. Een verbetering van 2 persoonlijke records! Stijn werd op de 1000m 19e in een tijd van 3:51:57, sprong met 4,01 voor het eerst over de 4 meter en werd hiermee 7e en behaalde met een evenaring van zijn PR van 1,30 een 2e plek bij het hoogspringen. Voor Stijn betekende dit eveneens een verbetering van 2 persoonlijke records. Een hele mooi prestatie van Lieke en Stijn tussen al dat geweld!

Contactgegevens

Correspondentie:
Atletiekvereniging Achilles-Top
Postbus 265
6460 AG Kerkrade
045-5414140
achilles.top@gmail.com

Accommodatie:
Atletiekvereniging Achilles-Top
Parkstraat 4
6466 BA Kerkrade