Loopgroep John Schoeters

Plezier en het sociaal gebeuren staat bij ons tijdens het beoefenen van de loopsport voorop. We zijn een sociale recreatieve loopgroep met beginnende (3-5-10 km) en gevorderde loopsters/lopers (10 km-halve marathon-marathon). De leeftijd is tussen de 20 en 78 jaar (de 'echte' leeftijd doordat men beweegt/sport is van allen veel jonger).

Er zal tijdens de trainingen ook o.a. aandacht gegeven worden aan:

  • loopscholing
  • loophouding
  • krachttrainingselementen
  • core stability (rompstabiliteit) oefeningen.
  • minimaal 1x per maand heuveltraining


Ook is er soms tijd of maken we tijd voor een speelse manier van trainen, dat kan in een spelvorm o.i.d. zijn. Voor eenieder is aandacht en desgevraagd aan de trainer kan er een training-schema persoonlijk worden afgestemd. De vaste trainingsdagen zijn maandag en zaterdag. Echter *woensdags zijn er ook groepsleden op de baan aanwezig. Dit kan in de toekomst een *3e vaste (training) dag worden. Verder lopen we regelmatig op een zondag een duur/trail loop met leden van de groep en ook met andere clubleden e.o. met vrienden/vriendinnen.
John Schoeters is door de Atletiekunie opgeleid op de Atletiek Academie en volgt regelmatig herhalingslessen/trainingen/cursussen/clinics van de Atletiekunie en NKS en ook o.a. diverse lezingen die raakvlakken hebben met het sporten. 


Verdere info en trainingsschema's: email John Schoeters

Contactgegevens

Correspondentie:
Atletiekvereniging Achilles-Top
Postbus 265
6460 AG Kerkrade
045-5414140
achilles.top@gmail.com

Accommodatie:
Atletiekvereniging Achilles-Top
Parkstraat 4
6466 BA Kerkrade