Algemene ledenvergadering

Zoals we in het laatste clubblad al hebben aangekondigd, vindt vrijdag 24 mei om 19.30 uur de 58ste Algemene Jaarvergadering plaats voor alle leden van Achilles-Top. De vergadering vindt plaats in het Catharinahoes aan de Lambertistraat 12 in Kerkrade-Holz. Behalve enkele jaarverslagen, is er ook een bestuursverkiezing. Léon Jeurissen en Emmy Boumans stellen zich herkiesbaar. Als nieuw bestuurslid wordt voorgedragen Karen Regtop. Verder staan er nog enkele voorstellen op de agenda zoals het vaststellen van de contributie en de begroting 2019. Iedereen is van harte welkom. Het jaarverslag 2018 is te lezen onder de rubriek publicaties.

Cursus Starter

In Venlo wordt binnenkort een cursus 'Starter' gegeven. Voor deze cursus is geen juryvermelding (bijvoorbeeld 60) nodig. De cursusdata zijn 13 april, 4 mei en 18 mei. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de mail: achilles.top@gmail.com. Het zou fijn zijn als we naast onze vaste starter Theo Kessels, nog een tweede man of vrouw extra voor deze functie beschikbaar zouden hebben.

Yakult Start to Run in Kerkrade

Betere conditie in zeven weken
De Atletiekunie begint in maart met een nieuwe clinicserie Yakult Start to Run. Een hardloopproject voor beginnende lopers en loopsters. Atletiekvereniging Achilles-Top Kerkrade werkt mee aan de organisatie van dit zevenweekse project dat op zeven achtereenvolgende zaterdagen wordt gehouden in sportpark Kaalheide. Te beginnen op 23 maart. Het vorige project bezorgde 50.000 Nederlanders een betere en gezonde levensstijl.
Meer dan één miljoen landgenoten lopen minimaal een keer per week hard. Het is de ideale manier om aan een gezond lijf te werken. Je bent niet gebonden aan plaats of tijd, je valt er van af, krijgt een topconditie en zit lekker in je vel. Samen met andere beginnende lopers en loopsters in een groep trainen is dé manier om over de drempel heen te stappen en nu écht te beginnen met hardlopen.
De trainingen zijn gericht op beginners; voor hen die altijd al wilden maar er nog niet toe kwamen. De zeven looptrainingen vanaf 23 maart zijn op zaterdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur in sportpark Kaalheide en staan onder deskundige begeleiding. Meld je aan via de website van de Atletiekunie (www.atletiek.nl) onder Yakult Start to Run: www.yakultstarttorun.nl
Achilles-Top heeft de sessie verlengd tot tien weken. Tijdens de cursus wordt ook een informatie-avond gehouden over onderwerpen zoals juiste materialen (schoeisel en kleding), opbouw training, voeding en voor- en nadelen van hardlopen (door revalidatie-arts). In het praktijkgedeelte zit een warming-up, een afwisselend programma met loopoefeningen en een cooling-down. De deelnemers krijgen ook een schema waarin ‘huiswerk‘ is opgenomen. De zeven Yakult Start to Run-trainingen kosten € 49,50. En je krijgt hiervoor:
•6 weken training met een professionele trainer (praktijk en theorie)
•betrouwbare informatie op maat over hardlopen, kleding en een voedingsgids
•huiswerkondersteuning via hardlopen.nl
•3 edities van het tijdschrift Runner's World
•3 maanden lidmaatschap bij de Atletiekunie (hierdoor ben je o.a. verzekerd tijdens de trainingen)

De cursus wordt afgesloten met deelname aan een loopevenement of een testloop. De belangrijkste voordelen van Yakult Start to Run nog eens op een rijtje: meer energie, groter zelfvertrouwen, afvallen, betere gezondheid en sociale contacten. Na ongeveer zeven weken is iedereen in staat om 25 minuten aaneengesloten te lopen, ken je jouw tempo em juiste loophouding en techniek en ben je trots op jezelf.
Meld je aan via de website van de Atletiekunie (www.atletiek.nl) onder Yakult Start to Run: www.yakultstarttorun.nl
Voor meer informatie kun je terecht bij Harry Kamphuis. Telefoon: 06-46872549 (na 18.00 uur) E-mail: h.a.kamphuis@ziggo.nl
Inschrijven voor het project Yakult Start to Run kan via www.yakultstarttorun.nl.

MoveStrongRun Eijsden

Op 16 september 2018 gaan de Stichtingen Koamptloore en MSvsMS een dag organiseren om geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaken van Multiple Sclerose. We gaan er met zijn allen een onvergetelijke dag van maken!
Lees verder op de website.

Contactgegevens

Correspondentie:
Atletiekvereniging Achilles-Top
Postbus 265
6460 AG Kerkrade
045-5414140
achilles.top@gmail.com

Accommodatie:
Atletiekvereniging Achilles-Top
Parkstraat 4
6466 BA Kerkrade