Competitie afgelast, trainingen uitgesteld

De coronacrisis zorgt voor bizarre tijden. Het is allemaal onwezenlijk en we hebben dit nog niet eerder meegemaakt. De overheid en de RIVM hebben drastische maatregelen afgekondigd. Alle sportevenementen tot aan de Olympische Spelen toe zijn afgelast of naar een later tijdstip in het najaar (als dit überhaupt mogelijk is) verplaatst. Sportaccommodaties zijn gesloten tot 1 juni. Trainen in het sportpark is niet mogelijk. De Atletiekunie heeft voor dit jaar alle atletiekcompetitiewedstrijden en NK´s op alle niveaus afgelast. Per dag worden soms nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. En het einde is voorlopig nog niet in zicht. Onze vereniging volgt de richtlijnen van de RIVM en Atletiekunie. Door het geven van bijvoorbeeld online trainingen kunnen trainers leden aansporen om toch enigszins actief te blijven. Hardlopen, fietsen en wandelen zijn mogelijkheden, alsmede trainingsschema´s volgen van trainers in de buitenlucht. Mochten zich nieuwe ontwikkelingen voordoen ten aanzien van het tijdstip dat weer mag worden getraind, krijgen jullie bericht. Blijf de media volgen. Het is helaas niet anders. Maar blijf vooral gezond.

Trainingen afgelast

Naar aanleiding van de oproep van het NOC*NSF cq. de Atletiekunie (zie onderstaand bericht) en de maatregelen die genomen zijn door de overheid en de RIVM om de coronacrisis in te dammen, is besloten om tot en met 31 maart geen gezamenlijke trainingen bij Achilles-Top te houden. De trainingen in het sportpark komen hiermee te vervallen. We hopen op jullie begrip. Het risico is te groot om een en ander te negeren. Zodra iets meer bekend wordt over de situatie, volgt nader bericht.

PERSBERICHT

In navolging van de aangescherpte maatregelen en adviezen heeft NOC*NSF voor heel Nederland met klem geadviseerd alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 31 maart. Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, opleidingen, bijscholingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten. De Atletiekunie neemt dit advies over en adviseert verenigingen hetzelfde te doen.

Consulatie breedtesport

Dit jaar wordt door de Stichting Atletiek Running Limburg de eerste provinciebrede breedtesportdag op 2 mei georganiseerd. Deze wordt onder de naam Let´s keep moving in februari 2020 gelanceerd via social media en kranten. Locatie is Maastricht. Doelstelling is om het format te ontwikkelen en deze in andere regio´s volgend jaar verder uit te rollen. In het format zal de hardloper centraal staan en niet vereniging of een commercieel bedrijf. Indien de vereniging of commercieel bedrijf zich nadrukkelijk wil presenteren dat kan dat tegen een vergoeding van €200. De Stichting hoopt dat het evenement veel belangstelling van breedtesporters trekt.


Contactgegevens

Correspondentie:
Atletiekvereniging Achilles-Top
Postbus 265
6460 AG Kerkrade
045-5414140
achilles.top@gmail.com

Accommodatie:
Atletiekvereniging Achilles-Top
Parkstraat 4
6466 BA Kerkrade