Start to Run Kerkrade

Yakult Start to Run bij Achilles-Top vanaf 7 september 2019

Vanaf 7 september kun je weer trainen in het kader van het landelijke Yakult Start to Run project bij Achilles-Top.

Meld je aan via de website van de Atletiekunie (www.atletiek.nl) onder Yakult Start to Run: www.yakultstarttorun.nl

Voor meer informatie kun je terecht bij Harry Kamphuis. Telefoon: 06-46872549 (na 18.00 uur) E-mail: h.a.kamphuis@ziggo.nl


Betere conditie in zeven weken

De Atletiekunie begint in september met een nieuwe clinicserie Yakult Start to Run. Een hardloopproject voor beginnende lopers en loopsters. Atletiekvereniging Achilles-Top Kerkrade werkt mee aan de organisatie van dit zevenweekse project dat op zeven achtereenvolgende zaterdagen wordt gehouden in sportpark Kaalheide. Te beginnen op 7 september. Het vorige project bezorgde 50.000 Nederlanders een betere en gezonde levensstijl.
 
Meer dan één miljoen landgenoten lopen minimaal een keer per week hard. Het is de ideale manier om aan een gezond lijf te werken. Je bent niet gebonden aan plaats of tijd, je valt er van af, krijgt een topconditie en zit lekker in je vel. Samen met andere beginnende lopers en loopsters in een groep trainen is dé manier om over de drempel heen te stappen en nu écht te beginnen met hardlopen.
 
De Atletiekunie organiseert het project Yakult Start to Run in samenwerking atletiekvereniging Achilles-Top Kerkrade.
De trainingen zijn gericht op beginners; voor hen die altijd al wilden maar er nog niet toe kwamen. De zeven looptrainingen vanaf  7 september zijn op zaterdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur in sportpark Kaalheide en staan onder deskundige begeleiding. Achilles-Top heeft de sessie verlengd tot tien weken. Tijdens de cursus wordt ook een informatie-avond gehouden over onderwerpen zoals juiste materialen (schoeisel en kleding), opbouw training, voeding en voor- en nadelen van hardlopen (door revalidatie-arts). In het praktijkgedeelte zit een warming-up, een afwisselend programma met loopoefeningen en een cooling-down. De deelnemers krijgen ook een schema waarin ‘huiswerk´ is opgenomen. De zeven Yakult Start to Run-trainingen kosten € 49,50. En je krijgt hiervoor:
  • 7 weken training met een professionele trainer (praktijk en theorie)
  • betrouwbare informatie op maat over hardlopen, kleding en een voedingsgids
  • huiswerkondersteuning via hardlopen.nl
  • 3 edities van het tijdschrift Runner's World (winkelwaarde 16,50)
  • 3 maanden lidmaatschap bij de Atletiekunie (hierdoor ben je o.a. verzekerd tijdens de trainingen)

  • De cursus wordt afgesloten met deelname aan een loopevenement of een testloop. De belangrijkste voordelen van Yakult Start to Run nog eens op een rijtje: meer energie, groter zelfvertrouwen, afvallen, betere gezondheid en sociale contacten. Na ongeveer zeven weken is iedereen in staat om 25 minuten aaneengesloten te lopen, ken je jouw tempo em juiste loophouding en techniek en ben je trots op jezelf..
 
Inschrijven voor het project Yakult Start to Run kan via www.yakultstarttorun.nl.

Contactgegevens

Correspondentie:
Atletiekvereniging Achilles-Top
Postbus 265
6460 AG Kerkrade
045-5414140
achilles.top@gmail.com

Accommodatie:
Atletiekvereniging Achilles-Top
Parkstraat 4
6466 BA Kerkrade