Teamcompetitie #2 C- en D-junioren

Op zaterdag 13 mei organiseerde ATV Venray de tweede competitiewedstrijd voor C- en D-junioren. Achilles-Top was wederom vertegenwoordigd met 4 teams waarvan een C-team en
drie D-teams.

Helaas was het jongens team van de D-junioren wederom onderbezet waardoor dit team niet op elk onderdeel kon strijden om de punten. Dit team bestond uit Noah en Max die slechts met z‘n tweeën toch nog een puntentotaal behaalden van 2.885, goed voor een vierde plek van de negen deelnemende teams. Noah en Max wisten bij de 600m op plek een en twee te eindigen in een mooie tijd van 1:48,76 en 1:51,54.

Meisjes team 2 van de D-junioren, bestaande uit Ise, Indi, Luna, Maud en Robyn had exact het minimale aantal atleten om elk onderdeel te bezetten. Zij behaalden een puntentotaal van 2.454 en eindigden hiermee op een elfde plek van de twaalf deelnemende teams. Dit team wist bovendien acht persoonlijke records te verbeteren.

Meisjes team 1 van de D-junioren, bestaande uit Michelle, Isa, Isabel, Yinthe, Renée en Arden moest de 23e plek in de landelijke stand verdedigen om in aanmerking te blijven komen voor een B-finale. Dit team wist voldoende punten te behalen om ruim eerste te worden in de poule en wist zelfs in de landelijke stand op te schuiven naar plaats 21. Wederom werd een puntenaantal van boven de 5.000 behaald (5.122). Op zaterdag 17 juni kan een plaats in de landelijke B-finale worden veilig gesteld bij de afsluitende wedstrijd in Weert.

Meisjes team 1 van de C-junioren, bestaande uit Lieke, Lisa, Sara, Gwennet, Myrthe, Dewi en Lynn werd eveneens eerste in de poule met een puntentotaal van 5.311. In de landelijke stand staat dit team nu 38e wat recht geeft op de D-finale.

Iedereen gefeliciteerd met jullie mooie prestaties en op naar de laatste competitiewedstrijd op zaterdag 17 juni in Weert! Iedereen die Achilles-Top een warm hart toedraagt is van harte uitgenodigd om onze atleten te komen aanmoedigen!

Geplaatst op: 16-05-2023