Mooie tweede teamcompetitie D-junioren

Zaterdag 14 mei stond voor veel D-junioren in het teken van de tweede teamcompetitie. Deze keer was AV Weert gastheer en zoals altijd was weer alles op en top geregeld.

Wederom hadden we een meisjes- en een jongensteam, al was het jongensteam door blessures helaas flink uitgedund waardoor niet alle onderdelen bezet waren wat natuurlijk ook gevolgen heeft voor de eindscore.

Nog voordat het eerste onderdeel was gestart hadden we al de eerste overwinning binnen door het beste plekje op het terras te bemachtigen. Nu konden de atleten natuurlijk niet achterblijven en dat deden ze ook niet.

De spits werd afgebeten door het meisjes estafetteteam bestaande uit Lynn, Myrthe, Isa en Isabel. Na 3 probleemloze wissels liepen ze naar een tijd van 36,26 en waren hiermee beduidend sneller dan de eerste wedstrijd in Sittard. Bij de meisjes werden maar liefst tien persoonlijke records verbroken en bij de jongens waren dit er drie.

Het meisjesteam, bestaande uit Lynn, Myrthe, Isa, Isabel, Renée, Odi, Chayenne en Michelle eindigde net als bij de vorige wedstrijd op een tweede plaats met een puntenaantal van 4.491 en het jongensteam, bestaande uit Job, Trevor en Tim werd met een puntenaantal van 1.932 zesde. Het jongensteam staat landelijk op een 139e plaats en het meisjesteam op een 41e plaats. De beste 48 teams gaan naar de finale.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 11 juni en wordt wederom georganiseerd door AV Weert. We hopen dat we dan een volwaardig jongensteam kunnen opstellen en dat het meisjesteam zich plaatst voor de finale in september.

Geplaatst op: 17-05-2022