Pupillen succesvol bij de Athletics Champs

In een zonovergoten Landgraaf werd afgelopen zondag (22-05 red.) de 1ste Athletics Champs competitie georganiseerd door onze collega's van atletiekvereniging STB. Achilles-Top kwam met in totaal 21 pupillen in actie, verdeeld over 2 teams in 2 leeftijdscategoriën... en beide teams pakten de overwinning!

De dag begon vroeg voor onze jongste atleten. Om 09.45u was het verzamelen op Park ter Waerden, het complex van collega vereniging STB uit Landgraaf. Voor een aantal pupillen was het de eerste echte atletiekwedstrijd en dat was ook wel een beetje te merken aan het nerveuze gekwebbel ;-)

Maar toen om 10.15 het startschot viel voor het eerste onderdeel - traditioneel bij de Athletics Champs de team estafette - was bij de meeste kids de spanning wel ingeruild voor de juiste hoeveelheid concentratie. Zowel team A (bestaande uit een 11-tal A-pupillen) als team BCD (bestaande uit een mix van 10 B, C en D pupillen) wisten een mooie 2de plek te behalen met dit eerste onderdeel.

Achilles-Top Pupillen succesvol in LandgraafHet bleek de opmaat naar een - vanuit het oogpunt van de Achilles- Toppers - succesvolle competitiedag. Beide teams werkten nog 6 onderdelen af (40/60m horden, (hurk)hoogspringen, polsstok-verspringen (A), 4/6 min. duurloop, vortex werpen, kogelstoten (A), slingeren (BCD), 40m sprint (BCD)) en zo rond 13.00u werd de balans opgemaakt. De A-pupillen wisten met in totaal 2343 punten niet alleen hun poule te winnen, maar scoorden daarmee ook het hoogste puntentotaal over de hele A-categorie (over 2 poules / 8 verenigingen).

De BCD pupillen deden hier zeker niet voor onder: de 2452 punten waren ook daar voldoende voor de winst in de poule en tevens het hoogste puntentotaal over de hele categorie (over 2 poules / 7 verenigingen).

Vanuit sportief oogpunt dus een Top dag voor onze aanstormende talenten, maar daar waren ze zelf niet zo zeer mee bezig. Dit bleek wel toen we tijdens de groepsfoto na afloop meer dan de helft van de kids misten... in de rij staan bij de ijskraam was net effe belangrijker! En terecht.


Geplaatst op: 23-05-2022