Nationale A-Games Soest

Op zondag 19 juni werden in Soest de Nationale A-Games georganiseerd. Dit zijn de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor A-pupillen. Elke Atleet komt uit op zijn/haar
favoriete onderdelen en gaat met de andere atleten de strijd aan.

Namens Achilles-Top waren A1-pupil Jolé en A2-pupil Arden naar Soest afgereisd om de strijd aan te gaan. De dag begon met lichte regen maar als snel werd het droog en kwam zelfs de zon nog af en toe door. Al met al prima voorwaarden om een mooie prestatie te leveren.

Arden stond ingeschreven voor vier onderdelen. Verspringen, kogelstoten, hoogspringen en 1.000m. Ardens tweede sprong was meteen haar beste en met een sprong van 4,28m mocht ze de bronzen medaille in ontvangst nemen. Bij het kogelstoten wist Arden met een worp van 7,84m het zilver te bemachtigen. Het hoogspringen leidde tot een bloedstollende climax. Er waren op 1,35m nog drie atleten over zonder foutsprong. Uiteindelijk wist een atleet deze hoogte te halen en sprong uiteindelijk nog over en hoogte van 1,45m. Omdat Arden en een atlete van AV 1923 op een gedeelde tweede plek stonden moesten zij een slopende barrage springen waarbij de atlete van AV 1923 uiteindelijk nip wist te winnen en even later het zilver in ontvangst mocht nemen. Arden moest genoegen nemen met het brons. De 1.000m werd direct na de barrage gelopen. Hoewel natuurlijk geen ideaal scenario wist Arden met een tijd van 3:41 de vijfde plek te bemachtigen en evenaarde ze tevens haar persoonlijk record.

Jolé had zich ingeschreven voor verspringen, vortexwerpen en kogelstoten. Met een sprong van 3,43m eindigde Jolé op een vijfde plek bij het verspringen. De vortex gooide ze naar een afstand van 18,19m waarmee ze achtste eindigde en tevens haar persoonlijk record verbrak. Tenslotte werd de kogel gestoten naar een afstand van 4,46. Hiermee werd Jolé negende in het eindklassement.
de Achilles-Top vlag was er ook bij in Apeldoorn de Achilles-Top vlag was er ook bij in Apeldoorn

Geplaatst op: 24-06-2022