Over Achilles-Top

 

Atletiekvereniging Achilles-Top is opgericht op 19 april 1961 en sindsdien gevestigd in het Gemeentelijk Sportpark Kaalheide. Op de 400 meter kunststofatletiekbaan wordt niet alleen getraind, maar vinden ook regelmatig atletiekwedstrijden plaats. Naast de trainingsaccommodatie beschikt Achilles-Top ook over voldoende kleedkamers en toiletten, een recreatieruimte voor een lekker kopje koffie of frisdrank, een krachthonk, een secretariaatruimte, een ruimte voor sportmassage en behandeling van blessures, als ook een buitenverkooppunt tijdens wedstrijden.

Achilles-Top biedt iedereen de gelegenheid de atletieksport met al zijn facetten en onderdelen te beoefenen, zowel looponderdelen als springen en werpen. Belangstellenden kunnen binnen de club op velerlei gebied aan hun trekken komen. Er is keuze genoeg: van pure wedstrijdsport tot gezond bewegen voor alle leeftijden. Ook zijn er speciale groepen actief zoals sport overdag en Nordic Walking (wandelen met stokken).
De accommodatie in het gemeentelijk Sportpark Kaalheide staat bijna elke dag ter beschikking voor de sporters.Tijdens de winterperiode wordt ook getraind in sporthallen in Kerkrade.

Veel atleten van de club nemen jaarlijks deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland. Daarnaast wordt deelgenomen aan competitiewedstrijden voor Senioren, Masters, Junioren en Pupillen, en aan nationale en Limburgse kampioenschappen.

Achilles-Top is aangesloten bij de Atletiekunie en de Nederlandse Katholieke Sportfederatie (NKS).

Contactgegevens

Correspondentie:
Atletiekvereniging Achilles-Top
Postbus 265
6460 AG Kerkrade
045-5414140
achilles.top@gmail.com

Accommodatie:
Atletiekvereniging Achilles-Top
Parkstraat 4
6466 BA Kerkrade